Domowa czekolada z malinami i porzeczkami

Najprostszy i najszybszy domowy deser! Jego wykonanie zajmie Ci dosłownie kilka chwil... Domowa czekolada bez syropu glukozowo-fruktozowego, bez tłuszczów trans czy innych "E" dodatków. Oczywiście najważniejszy jest umiar... jak zawsze!


SKŁADNIKI
Składniki na 2 porcje:
- 40 g oleju kokosowego,
- 10 g kakao,
- erytrol,
- kilka malin, porzeczek i orzechów włoskich lub inne dowolne dodatki.
Czekolada w diecie osoby odchudzającej się
Wartość energetyczna 1 porcji: ok. 220 kcal
B: 2 g T: 24 g W: 1,4 g
PRZYGOTOWANIE
Roztopić w garnku olej kokosowy, dodać kakao, erytrol, dokładnie wymieszać. Masę przelać do foremki (wystarczy zwykły plastikowy pojemnik), na wierzchu ułożyć dodatki. Wstawić do lodówki na około 30 minut, aż do stężenia.
Źródło: Zdrowo Najedzona

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze