Domowa czekolada z malinami i porzeczkami
TRENERKA ZDROWEJ DIETY • dawno temuNajprostszy i najszybszy domowy deser! Jego wykonanie zajmie Ci dosłownie kilka chwil... Domowa czekolada bez syropu glukozowo-fruktozowego, bez tłuszczów trans czy innych "E" dodatków. Oczywiście najważniejszy jest umiar... jak zawsze!
SKŁADNIKI
Składniki na 2 porcje:
- 40 g oleju kokosowego,
- 10 g kakao,
- erytrol,
- kilka malin, porzeczek i orzechów włoskich lub inne dowolne dodatki.
Wartość energetyczna 1 porcji: ok. 220 kcal
B: 2 g T: 24 g W: 1,4 g
PRZYGOTOWANIE
Roztopić w garnku olej kokosowy, dodać kakao, erytrol, dokładnie wymieszać. Masę przelać do foremki (wystarczy zwykły plastikowy pojemnik), na wierzchu ułożyć dodatki. Wstawić do lodówki na około 30 minut, aż do stężenia.
Źródło: Zdrowo Najedzona
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze