PIKANTNY SPALACZ
TRENERKA ZDROWEJ DIETY • dawno temuNaukowcy odkryli, że regularne spożywanie pokarmów z kapsaicynoidami może znacznie zmniejszyć ilość tkanki tłuszczowej ulokowanej na brzuchu, a jednocześnie zmniejsza apetyt. Gdzie znajdziemy ten „cudowny” naturalny związek? Papryczka chili jest odpowiedzią!
Przyspieszający metabolizm pikantny koktajl
Pikantny koktajl pomidorowy z chili
- ½ szklanki soku pomidorowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1⁄2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1⁄4 papryczki chili lub szczypta
Papryczkę chili umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż, oczyścić z pestek i drobno posiekać. Do miksera wlać jogurt naturalny, sok pomidorowy i zmiksować. Następnie dodać sok z cytryny i papryczkę chili. Całość wymieszać.
Fot. Laura Napłocha
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze