Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe
![Trenerka Zdrowej Diety](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/10320454-102036655392216-a21bd9d.jpg)
Pora na akceptację swojego ciała, wiarę w siebie i to, że można poprawić sylwetkę w dość prosty, choć długotrwały sposób. Ćwiczenia to jedno (bo każdy z nas o nich myśli), ale przede wszystkim trzeba się skupić na diecie.
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.fitness.wp.pl/vitamin-b-871135-960-720-6b7e366.jpg)
Ten artykuł ma 4 strony:
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Koniec z wyrzeczeniami, z katowaniem się „cud” dietami i, przede wszystkim, z głodówką. Niektóre pomysły są skuteczne, ale wymagają tego, by odmawiać sobie sporo przyjemności, jaką jest jedzenie. O wiele lepiej jest wyrzucić wszystko, co szkodliwe (ok, czasem można sobie pozwolić) i zastąpić zdrowymi zamiennikami. Witaminy zamiast cukru, niezdrowego tłuszczu i soli. Co wy na to?
Zacznijmy od chleba (oczywiście tego zdrowego!), a właściwie tego, co na chlebie.
Kończymy z masłem i margaryną. To utwardzony tłuszcz, w dużej mierze z oleju palmowego. A za prawdziwe masło płaci się fortunę. W zamian proponuję trzy pasty kanapkowe, które będą idealne do świeżego, chrupiącego pieczywa. A i do czerstwego, odgrzanego w piekarniku czy tosterze też się nadadzą.
Koszt każdej z nich – można się zmieścić w kilku złotych.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł ma 10 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze