Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe
TRENERKA ZDROWEJ DIETY • dawno temu • 10 komentarzyPora na akceptację swojego ciała, wiarę w siebie i to, że można poprawić sylwetkę w dość prosty, choć długotrwały sposób. Ćwiczenia to jedno (bo każdy z nas o nich myśli), ale przede wszystkim trzeba się skupić na diecie.
Ten artykuł ma 4 strony:
Pasta z awokado i jajek
Co musisz mieć?
- 3 jajka;
- 1 dojrzałe awokado;
- małą czerwoną (bo ładniej wygląda) cebulę (zwykła też może być);
- sok z cytryny.
Do tego: miseczka, tłuczek lub coś do ucierania.
Gotujemy jajka na twardo. Obieramy i wsadzamy do miseczki. Niech ostygną. Awokado kroimy wzdłuż na pół, potem wyjmujemy pestkę, a następnie łyżeczką lub nożykiem wydłubujemy miękki miąższ i dodajemy do przygotowanych wcześniej jajek. Rozgniatamy lub ucieramy razem jajka i awokado na jednolitą masę. Jeśli ktoś woli „widzieć co je”, polecam wszystko drobno posiekać.
Cebulkę obieramy i bardzo drobno siekamy. Ze względów estetycznych polecam odmianę czerwoną, ale zwykła też się nada, choć ma nieco mocniejszy smak i zapach. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.
Można jeść!
Ten artykuł ma 10 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze