Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe
TRENERKA ZDROWEJ DIETY • dawno temu • 10 komentarzyPora na akceptację swojego ciała, wiarę w siebie i to, że można poprawić sylwetkę w dość prosty, choć długotrwały sposób. Ćwiczenia to jedno (bo każdy z nas o nich myśli), ale przede wszystkim trzeba się skupić na diecie.
Ten artykuł ma 4 strony:
Pasta z tofu
- opakowanie serka tofu (180 g);
- pół limonki;
- pęczek szczypiorku;
- kilka listków świeżej bazylii;
- sól morska;
- pieprz;
- kolendra.
Kostkę tofu dokładnie ucieramy, aby uzyskać gładką masę (ja zrobiłam to za pomocą blendera). Następnie dodajemy sól morską, pieprz, kolendrę oraz sok wyciśnięty z połowy limonki. Szczypiorek i bazylię drobno siekamy i dorzucamy do kremu. Mieszamy. Całość należy odstawić do lodówki na około godzinę. Składniki muszą się połączyć i „przegryźć”. A całość delikatnie schłodzić. Tak smakuje najlepiej.
Ten artykuł ma 10 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze